EMB bloedtest
Ben je vaak moe, heb je minder energie of heb je last van stemmingswisselingen? Of heb je misschien snel last van een opgeblazen buik, hoofdpijn, huidklachten, stress of andere lichamelijke ongemakken?
Ben je al naar de huisarts of misschien wel een specialist geweest en word je van het kastje naar de muur gestuurd?
Dan kan een EMB bloedtest uitkomst bieden!
De EMB test
Symptomen waarbij raadzaam is om een EMB-test in te zetten zijn:
• aanhoudende vermoeidheid
• spijsverteringsproblemen
• overgewicht
• pijnklachten
• eczeem
• lage weerstand
• opgeblazen gevoel
• acne
Dat klinkt leuk, maar wat is het eigenlijk?
De EMB test is een bloedtest die afgenomen wordt aan de hand van een vingerprikje. Reguliere bloedtesten kunnen bijvoorbeeld ijzertekort of infecties aan het licht brengen. De EMB-bloedtest kijkt verder dan alleen de reguliere waarden. De EMB (Energetisch Morfologische Bloed)test bestaat uit het analyseren en meten van reguliere waarden* (met wat relevante toevoegingen) en van energetische waarden.
Er wordt als het ware naar een totaal plaatje gekeken, in plaats van alleen naar één specifiek onderdeel. Je lichaam is ten slotte één geheel. Hierdoor kunnen er verschillende tekorten, verstoringen en belastingen uit de test komen.
Vanuit de Orthomoleculaire geneeskunde kijken we namelijk naar jouw specifieke moleculen en hoe die op de juiste manier gevoed kunnen worden. Dit zodat jij weer lekker in je lijf komt te zitten.
En wat wordt er dan zoal gemeten?
Mogelijke verstoringen:
Darmverstoring
Vitaminen panel
B12 - Status
Vrij radicaal belasting
Verteringsproblemen
Leverbelasting
Hormonale Verstoringen
Voedselintoleranties/allergenen
Parasietbelasting
Toxische Belastingen
Oxidatieve Stress
Schildklierhormoon
Bacteriële Belastingen
pH Balans
Mineralenpanel
Virale Belastingen
Lyme Belastingen
Stralingsbelasting
Voedsel-gevoeligheden:
Gluten
Tarwe
Lactose
Koemelk
Zuivel geit
Soja
Kippenei
Geraffineerde suiker
Varkensvlees
Fructose
Zoetstoffen
Conserveringsmiddelen
E621
*Let op: dit is geen regulier bloedonderzoek. Je kan de resultaten niet met elkaar vergelijken en dit vervangt het ook niet.
De adviezen uit deze test hebben een holistische insteek.
"Laat voeding uw medicijn zijn,
en medicijn uw voeding"
Hippocrates
Hoe ziet zo'n EMB traject er dan uit?
01
Kennismaking
Allereerst wil ik graag van jou weten waarom je voor een EMB test wilt gaan. Ik wil namelijk zeker weten dat dit aan je verwachtingen gaat voldoen.
Als dit zo is, plannen we een intake gesprek van 45 minuten. Je ontvangt van mij een intake formulier die je dan vóór ons gesprek kan mailen. Zo hebben we in de intake ruim de tijd te focussen op jouw klachten.
02
Intake
In het intakegesprek bespreken we waar je tijdens de reguliere behandelingen tegen aan loopt.
Aan het eind van dit gesprek neem ik een klein buisje bloed af. Dit doe ik aan de hand van een vingerprik. Dit doet geen pijn, het is hoogstens een beetje gevoelig. Het buisje met bloed stuur ik naar het laboratorium en daar gaan ze dit analyseren.
03
Resultaten
Ongeveer 3 tot 4 weken na het intake gesprek krijg je van mij de onderzoeksresultaten en een op maat gemaakt plan. Dit is jouw persoonlijke behandelplan. Hierin staan adviezen wat betreft voeding en leefstijl maar ook persoonlijk suppletie advies. Het is belangrijk dat je dit advies zo goed mogelijk opvolgt om optimaal resultaat te realiseren. We plannen nog een telefonische afspraak om dit samen door te lopen.
04
Nagesprek
Na ongeveer 2/3 maanden plannen we nog een laatste gesprek van ongeveer 15 minuten. Zo kunnen we jouw voortgang bespreken en heb je nog de optie om vragen te stellen. We kunnen er samen voor kiezen om dan eventueel nog wat bij te sturen of aan te passen.
Waar nodig, kan dit verlengd worden tegen het op dat moment geldende uurtarief.
En hoe dan verder?
De cellen in je lijf vernieuwen zich elke 6-8 weken. Je mag er dan ook van uit gaan dat je zeker 2 á 3 maanden nodig hebt om aan de aanpassingen te wennen.
Na 2 maanden mag je wel verbetering van je klachten verwachten.
Als je tussentijds vragen hebt of ergens tegen aan loopt mag je altijd contact met mij opnemen. We overleggen dan of er eventueel een extra consult nodig is of dat we het nog even de tijd geven.
Je kan er voor kiezen om de test te herhalen na deze periode om te meten wat de verschillen zijn. Dit is niet noodzakelijk.
Wil je een afspraak maken?
Je kan hier een kennismakingsgesprek boeken.